Truckverhuur op het hoogste niveau

Als je mest rijdt, moet je niet zomaar mest rijden!

Onze huurvloot bestaat uit 43 tankopleggers voor drijfmest en is mogelijk de grootste in Duitsland en Europa.A lot has happened in our company in recent years.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd in ons bedrijf.

Een opmerkelijke vooruitgang die we hebben geboekt, is de verdubbeling van onze vloot opleggers voor mengmesttanks. Daarbij hebben we niet alleen het aantal, maar ook de verscheidenheid aan varianten aanzienlijk uitgebreid. Deze veranderingen zijn voornamelijk het gevolg van een dynamische marktontwikkeling.

De huidige mengmesttransporten worden uitgevoerd met het hoogste niveau van professionaliteit, met transportketens die zijn ontworpen voor optimale efficiëntie. Een andere doorslaggevende factor voor onze groei is de toenemende regulering van de gebruikstijden voor vloeibare mest en vergistingssubstraat door de wetgever. De kortere tijdvensters vereisen meer efficiëntie van de aannemers. 

Zij kunnen echter niet zelf alle benodigde transporttechnologie in voldoende aantallen leveren – en dat is waar wij om de hoek komen kijken!

Door onze voortdurende inzet zijn we marktleider geworden. Het doet ons veel plezier om u niet alleen onze uitgebreide vloot te kunnen presenteren, maar ook om u een verbeterde service te kunnen bieden.

Huur bij de experts in de landbouwsector. Vraag nu informatie aan!

Onze krachtige mengmesttanks van KÄSSBOHRER en SCHWARTE-JANSKY

  • allemaal met 3 assen, 1e as liftas en 3e as ofwel zwenkwielbesturing of het elektronische systeem WABCO OptiTurn.
  • allemaal met 30.000 liter inhoud
  • allemaal met tanks van V2A roestvrij staal of een hogere kwaliteit
  • allemaal met zuigtrechter aan de achterkant bovenaan in 8 of optioneel in 10 inch
  • alle met grote 6″ draaizuigerpompen van de fabrikanten VOGELSANG of BÖRGER

Verkrijgbaar als drukloze tank (dit is de „normale“ tank) of als druktank met een werkdruk van 2 bar. De drukvariant wordt gebruikt voor het transport van vloeibaar slachtafval of etensresten.

Andere opties zijn om de opleggers van de giertank uit te rusten met lagedrukbanden of akkerbanden. In de volksmond wordt dit vaak een „mestshuttle“ of „mesttaxi“ genoemd. Daarnaast zijn de verspreidingsvoertuigen steeds groter geworden, met gieken tot 36 meter breed, om de drijfmest efficiënt over de velden te verdelen. Het is echter moeilijk om aan de rand van het veld te manoeuvreren om drijfmest op te pikken uit een voerton en over te hevelen naar je eigen tank om verder te verspreiden.

Om de benodigde tijd en inspanning te verminderen, wordt het concept van de „drijfmesttaxi“ gebruikt. Deze haalt de drijfmest rechtstreeks op uit de aanvoertonnen aan de rand van het veld of van de weg en vervoert het rechtstreeks naar het toepassingsvoertuig op het veld. Voor kortere afstanden tussen boerderijen of biogasinstallaties en de velden rijdt de drijfmesttaxi rechtstreeks van de plaats waar de drijfmest werd verzameld naar de toepassingsplaats op het veld.

Een andere opmerkelijke innovatie in onze vloot is de oplegger voor mengmesttanks met een eigen zuigarm. Deze oplegger wordt een „high performance feeder“ genoemd omdat hij dankzij zijn eigen zuigarm in minder dan 3 minuten rechtstreeks drijfmest uit de tank kan halen zonder slangen te hoeven bevestigen.

In Denemarken worden alleen dergelijke trailers gebruikt voor het transport van drijfmest, omdat het daar verboden is voor de chauffeur om uit de trailer te stappen tijdens het laadproces. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de geïntegreerde zuigarm op de oplegger.

Unsere Trucks
ihr nutzen

Haben Sie eine Frage oder ein konkretes Anliegen?
Wir freuen uns, davon zu hören!